Non classéNL

Vosberg & de gemeente – update 25/04

Het is al een tijdje geleden dat we iets lieten weten over de vooruitgang van ons project en de bouwvergunning.

Wij hebben de afgelopen twee maanden een aantal gesprekken met het college en de administratie gehad, en voor de komende maanden zijn er nog meer gepland. De gemeente en Vosberg hebben zich bereid getoond hun standpunten aan te passen, wat betekent dat wij langzaam in de richting van een PPP-overeenkomst gaan. Er is afgesproken om tegen eind juni een akkoord te hebben. De praktische details van de overeenkomst worden nog besproken, om het juiste evenwicht te vinden tussen de noden van de gemeente en de inwoners.

Onze groep hoopt begin juli een bouwvergunning in te dienen, zodat de renovatiewerken zo snel mogelijk kunnen beginnen.

Wij zijn dan ook enthousiast en werken als groep intensief aan deze laatste rechte lijn. We moeten het eens worden over alle plannen, financiën, externe projecten, contracten… en dit alles met 50 andere mensen! Klinkt als een uitdaging, toch?

Verschillende factoren (zoals de stijging van de materiaalprijzen) dwingen ons creatief te zijn om de kosten te drukken en extra financieringsbronnen te zoeken, als we dit project willen realiseren zoals we het voor ogen hebben (met zijn volkscafé, kunstenaarsateliers, dorpsplein, enz.) Uw ideeën zijn welkom!

Nu ons droomproject vorm krijgt kan niets ons nog tegenhouden 😉

We houden jullie op de hoogte!

PS: wij zijn geïnteresseerd in alle aanraders op het gebied van architectuur/ stedenbouw/ bouwbeheer/ business…! Contacteer ons!

Vosburgers in financiële discussie…